OBS JULES VERNE IN AANBOUW

07-09-2020

Architecten tonen regelmatig vol trots bouwfoto's op hun social media kanalen. Vaak om bijzondere bouwmomenten als: "eerste paal" of "hoogste punt te markeren. Maar die foto's zijn vaak niet zo aantrekkelijk, voor veel mensen zien ze er altijd hetzelfde uit, namelijk een leeg terrein met een hei-machine of een omaf gebouw op een rommelige bouwplaats. Dit zijn vaak ook posts met verrassend weinig "likes" van buiten ons vak.


Toch doen we het wel. Het is namelijk een fantastisch gevoel om hetgeen wat jij bedacht hebt, na jaren werk, gebouwd te zien worden. Om langzaam de beelden in je hoofd, werkelijkheid te zien worden en zo je ideeën te kunnen toetsen. Een gevoel dat je wilt delen met zoveel mogelijk mensen, en dat is waar de social media voor bedoeld zijn toch? Dus daarom hier een paar prachtige foto's van de bouw van OBS Jules Verne in Utrecht. Een energieneutrale basisschool midden in de stad. Met lokalen die met één druk op de knop gekoppeld kunnen worden aan de leerpleinen, door unieke transparante garagedeuren. Met een prachtige gelaagde metselwerkgevel, die past bij de historische architectuur van de buurt.


Als je goed kijkt zie je op de foto's al iets van dat moois verschijnen; een proefmuurtje waar verschillende tinten voegwerk worden uitgeprobeerd; het centrale leerplein met een vide op de eerste verdieping, de rede trap vanaf de onderbouw naar de midden- en bovenbouw.


Zien hoe het gaat worden? https://brique-architecten.nl/cases/bassischool-ju...

Proefmuurtje
Proefmuurtje
Leerplein begane grond
Leerplein begane grond
Eerste paal mei 2020
Eerste paal mei 2020