NIEUWS . PROJECTEN

19-03-2020

Vanaf de oprichting van BRIQUE Architecten in juli 2019 is het hectisch geweest. Naast het werk aan de projecten, een verbouwing en een tijdelijke verhuizing, hebben we ook fantastisch nieuw werk binnengehaald. In de onzekere periode die nu is aangebroken door het corona virus, 'bouwen' we thuis in online teams aan deze mooie projecten.


We zijn onlangs begonnen aan het voorontwerp van de renovatie en uitbreiding van een prachtig goot rijksmonument in het centrum van Haarlem, een fantastische opgave waarin we al onze kennis over architectuur, bouwkunde en interieur en ontwerp-management kunnen gebruiken. Voor Esprit Scholen in Amsterdam werken we aan het Technisch Ontwerp van een nieuwe circulaire gevel voor het Mundus College in Amsterdam West. In Utrecht maken we een ontwerp voor de uitbreiding en renovatie van basisschool De Fakkel van PCOU , hier hebben we het schetsontwerp afgerond en gaan we hard aan de slag, zodat er zo snel mogelijk meer ruimte komt voor leerlingen en leerkrachten.


Ook in België komen de eerste projecten van BRIQUE er aan. Voor de "Cookware Company" in Gent hebben we het ontwerp voor een nieuw interieur van het hoofdkantoor bijna gereed en in Brussel verrijst een een Aloft hotel van Marriott met 174 kamers, waarvoor we het interieur doen samen met Atelier Floor. Aan onze hotelprojecten gaan we daarnaast een heel nieuw type toevoegen, we werken aan een van de eerste capsule hotels in Amsterdam, in een monumentaal pand in de Plantage buurt.


We starten met een bezoekerscentrum voor Staasbosbeheer, een duurzaamheidsscan van zes grote VO-scholen in Noord-Holland en de transformatie van twee bestaande gebouwen voor vernieuwende onderwijsconcepten.


Ten slotte zijn we nog in de race voor twee mooie woningbouwprojecten in Brabant; tien woningen in een monumentaal schoolgebouw én twee grote woontorens met commerciële ruimte in de plint.